Tippek tanuláshoz! - avagy, hogy NE tanuljunk

By | 3:06:00 2 comments
Sziasztok!
Először is, röviden bemutatkoznék, ugyanis új íróként a fedélzeten jelentkezem. Beszélgetni, írni bármikor, bárhol, bármiről tudok, de magamról nehezen tudok akármi kézen foghatót írni. Bloggerként tevékenykedek szabadidőmben, szenvedélyem az írás, és a tükör előtt táncolás.  Egy viszonylag fiatal lányként élem életem napjait, anime nézéssel egybekötve, és írással. Most csak egy történetes blogban( ÖNREKLÁM ), illetve ebben tevékenykedem.
Ennyi egyelőre bőven elég is lesz, mert ez a pár mondat is kínkeservesen jött össze, szóval.

Figyelem! A bejegyzés paródiából készült, az itt elhangzottak nem biztos, hogy beválnak. A cikkben senkit nem akartam megbántani, ha ez sikerült volna, akkor elnézést!

Sokan írnak arról, hogy hogyan tanulnak, "Tippek hatékony tanuláshoz!" stb, bejegyzéseket tesznek közzé az interneten. Na, most én is hozzájuk csatlakozom, és garantálom, hogy ezekkel a tippekkel tuti, hogy  megírjátok 100%-osra a dolgozatot. Nézzük is azt a cikket!

1, Telefont elő!
Hidd el, sokkal könnyebben bele fog menni a fejedbe a tananyag, ha tanulás közben barátnőddel épp az új kedvenc színészetek beszélitek át, hogy milyen szexi, stb. Ebben van  a siker!

2, Zene hajrá!
A barátnőd éppen nincsen fent, mert a magángépével repüli át az Atlanti-óceánt? Semmi baj, erre is tudom a megoldást! Nyisd meg a youtubet és nyomd be a kedvenc számod, aminek fontos, hogy TUDD a dalszövegét. Különben nem fog könnyebben a fejedbe menni az anyag.

3, Vázlat? Hagyjál!
Sokan mondják, hogy vázlatot könnyebb megtanulni, mint egy egész oldalt, de ez nem így van. Sokkalta hatékonyabb lesz a magolás, ha egy egész szöveget tanulsz meg! És a tanárod még értékelni is fogja, hogy nem a saját szavaiddal ismerteted a II. Világháború előzményeit. Bízz bennem!

4, Valamit nem értesz? 
Az éppen aktuális matek leckét nem érted? Eszedbe ne jusson kérdezni! Csak magold be, semmi értelmes gondolkodás nélkül. Tök mindegy, hogy mi az a reciprok, te annak  a fogalom tudása nélkül is tudni fogod, mire gondol a feladat.

5, Ha végképp nem megy...
Ha esetleg végleg nem tudod megtanulni (amit furcsállnék ezekkel a remek tippekkel) akkor, hahó! Mire való a puska? Köztudott, hogy nem az az okos ember, aki minden tud, hanem az aki tudja, hol keresse! A legbeváltabb puskatippem, hogy egy A4-es papírra jó nagy olvasható betűkkel és számokkal írd le a tudni valókat, majd azt tedd a dolgozatod mellé. Fontos, hogy jó színes legyen, mint egy plakát! Mivel nem kell hunyorognod, hogy ki tudd olvasni a szavakat, így tuti a tanár sem veszi észre, hogy puskázol.

Remélem hasznosak voltak a tanácsaim, és tanultatok valami újat! :)

2 megjegyzés: Leave Your Comments

  1. Érdekes.
    Szóval ha zenét hallgatok nem tanulok?
    ...

    VálaszTörlés
  2. Ez igazán kiemelkedő bejegyzés volt. Nagyon jól szórakoztam rajta, megnevettettél vele :) Még ilyet!

    VálaszTörlés